Programok és látnivalók

Élvezze a környék csodálatos tájait és településeit

Látnivalók

Csodálatos látnivalók a környéken

Országos Kéktúra

Az Országos Kéktúra a falu felett vezet a Mecsek illetve Szekszárd felé. A túrázók és a kerékpározók gyönyörű erdőkőn, mezőkön keresztül vezető utakon járhatják be a környéket.
A falu szőlőhegyéről nagyszerű kilátás nyílik a Zengő közeli hegycsúcsára, ahova egy könnyű túrával bárki feljuthat. Onnan pedig már a Mecsek számtalan kijelölt túrista útvonalai közül válogathat a kirándulni vágyó.

Országos Kéktúra

Pécs városa

Pécs városa nem csak számtalan színes kulturális programjával várja az odalátogatókat, hanem a mediterrán hangulatú belvárosi utcákon egy nagyobb sétát is feltétlen érdemes tenni. Mindez csak fél órányi autóútra van falunktól. pécsimúzeumoPécsi Múzeumok zsolnay_negyed_pecs A sok látnivaló mellé nemrégiben társult a teljesen újjászületett a Zsolnay Kulturális Negyed

Pécsi múzeumok

Programok

Falunk és a környező falvak programjai

Erdősmecske

Erdősmecskei falunap augusztus 10-én.

Feked

Stifolder (sváb kolbász)-fesztivál pünkösd utáni első hétvégén a szomszédos Fekeden.

Pécsvárad

Pécsváradi leányvásár október 19-20.

Zengővárkony

Tojásmúzeum

Zengővárkony

Gesztenyeszüret

Zengővárkony

Szalmakincstár

Siklós

A siklósi fürdő

Vadlúd 'park' Erdősmecskén

Magyarország délnyugati részén, Erdősmecskén található a tenyészetem. Több ezer négyzetméteren tartok és tenyésztek díszludakat, díszrécéket és hattyúkat. Sok különleges, ritka faj megtalálható és megvásárolható. Ezen kívül import madarak beszerzését is vállalom. Folyamatosan fejlesztem, szépítgetem a madárparkot, hogy más új fajokkal is bővülhessen.
Üdvözlettel: Tamás Zoltán

Harkány

Harkány gyógyfürdőibe érdemes ellátogatni